5 onderwerpen waar iedereen over kan bloggen

Bloggen is een relatief makkelijke marketingactie die je kan snel kan starten. Je hebt niet veel meer nodig dan je website, je inspiratie en je schrijftalent. 
Bloggen is een goede manier om uit te leggen wat je doet, hoe je je klanten helpt, waar je voor staat, … Maar het is niet altijd evident om onderwerpen te vinden om over te bloggen. Writersblock, of in dit geval, bloggersblock slaat bij ons allemaal wel eens toe. Been there, done that 

Hoe los ik dat op?

Ik leg een lijst aan met ideeën voor blogposts. Elke keer dat ik iets hoor of lees waarover ik een blog zou kunnen schrijven, komt het in mijn lijstje. En wanneer ik dan begin te schrijven, loop ik hier door, kies ik een onderwerp en begin te typen. Simpel hé?

Om je op weg te helpen geef ik hieronder 5 tips om onderwerpen te verzinnen voor jouw blog.

1. Een vraag van je klant

Denk eens na over welke vragen klanten jou stellen. Waarschijnlijk zijn zij dus niet de enige die met deze vraag zitten.
Beantwoord de vraag, geef jouw visie op het probleem.

vb Een juwelenontwerpster kan advies geven over hoe je het best je juwelen onderhoudt. Een schilder kan uitleggen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleur als je wil verven.

2. Een probleem van je klant

Dit is een makkelijke of zou het toch moeten zijn 
Want dit doen we als ondernemers dag in dag uit, we lossen problemen van onze klanten op. Lijst dus de verschillende problemen die jij kan oplossen op en beschrijf hoe je ze oplost.

3. Speel in op de actualiteit

Het hele jaar door zijn er  verschillende feestdagen of speciale data die een insteek kunnen zijn voor  jouw blogpost. De meest voor de hand liggende zijn Kerst, Pasen, Valentijn, Complimentendag, Internationale vrouwendag, ….
Maar misschien zijn er ook wel andere dagen of weken die relevant zijn voor jouw product of dienst waaraan je je content kan ophangen. Ik denk dan aan de start van het wielerseizoen voor een fietswinkel. Tournée minérale voor iedereen die niet-alcoholische drank verkoopt.
De toptopical kalender van I Like Media geeft je een goed en volledig overzicht zowel nationaal als internationaal.

4. Tips & tricks

Er zijn veel dingen die voor jou heel vanzelfsprekend zijn, maar dat niet zijn voor jouw klanten. Daarbij komt dat mensen houden van 5 tips om…, 3 manieren om…. Tips & tricks die het leven van je klant op slag een pak aangenamer of makkelijker maken.
Het voordeel voor jezelf is dat je praktische info kan bundelen tot een groter geheel. Zoals ik in deze blogpost doe en hier ook natuurlijk 

5. Het verhaal van een klant

Doe eens een interview met een klant, laat hem/haar vertellen wat zijn ervaring was met jou en hoe je hem/haar geholpen hebt. Waarom hij/zij voor jou heeft gekozen en niet voor iemand anders.
Testimonials zijn heel sterk. Ze zijn veel geloofwaardiger en dus goed voor je Trust-factor.

Uiteraard kan je deze tips ook als inspiratie gebruiken voor je video’s of social media posts.
Laat me eens weten hoe jij aan onderwerpen komt om over te bloggen. Reageer op de Oktine facebookpagina

Wil je graag meer tips en tricks krijgen? Schrijf je hieronder dan in voor Oktine’s tips.
Om de 2 weken krijg je een mail over hoe je je marketingaanpak zou kunnen verbeteren. Ik zal je niet spammen, beloofd 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x