5 Quick wins voor meer zichtbaarheid

Klaar voor wat quick wins om jezelf of je bedrijf zichtbaarder te maken?

Eén van de redenen waarom ik marketingcoach werd, is de frustratie van ondernemers te leren kennen die vanuit een passie of kennis een bedrijf startte, maar niet voldoende klanten hadden.
En wanneer ik dan vroeg: Welke marketingacties doe je? Dan werd het stil.
Maar als mensen niet weten wat je doet, hoe kunnen ze dan klant worden?

Zoek het niet te ver

Ik wil je in deze blog enkele manieren meegeven om jezelf of je bedrijf meer in de kijker te zetten zonder dat je er fortuinen of massa's tijd voor moet uittrekken. En je zal zeker eens denken: Dat doe ik al...TOP!
Maar ook af en toe: Waarom heb ik daar nog niet aan gedacht? En dan is nu het moment om er mee te starten.

Ready? Set...Go

1. Link in je persoonlijk facebookprofiel naar je bedrijfspagina

Facebook is een kanaal waarop mensen vooral communiceren vanuit hun persoonlijk profiel, ook al zou het vanuit een bedrijfspagina kunnen. Maar als ik een interessante reactie lees en ik klik door naar het profiel van die persoon dan vind ik niet altijd een link naar zijn/haar bedrijf.
Er staat "zelfstandig" bij werk of niks of enkel voorgaande werkgevers.
Ik kan die bedrijfspagina dus niet vinden. Hoe interessant die ook zou kunnen zijn voor mij. Een gemiste kans dus. Link naar je eigen bedrijfspagina op je persoonlijk profiel zodat mensen je kunnen vinden.

2.  Gebruik je emailhandtekening nuttig

Mailen doen we allemaal, elke dag. Vaak ondertekenen we snel met groetjes, X. Of we voegen een standaard emailhandtekening in.
En net daar kunnen we een verschil maken. In je standaard emailhandtekening kan je makkelijk een link leggen naar je LinkedIn profiel, je Facebookpagina, je website.
Maar je kan nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld linken naar blogartikels of de inschrijfpagina voor je nieuwsbrief. Mogelijkheden te over.

3.  Connecteer via je LinkedIn QR-code

Tijdens het netwerken verzamel je heel wat visitekaartjes. En je hebt absoluut de intentie om de mensen nadien te contacteren. Maar de realiteit is al te vaak de volgende: je komt thuis, legt de kaartjes weg en begint aan het dagdagelijkse werk. En we vergeten te linken met de mensen op LinkedIn, ze te mailen, ...

Het kan makkelijker! Tijdens het netwerken link ik direct met de juiste mensen via de QR-code. Zo moet je ook niet vragen om de naam te spellen of te zoeken naar de juiste persoon.
Heel handig en je kan na het aanvaarden van het verzoek ineens ook een gesprek beginnen. Weet je niet waar je de QR-code vindt? In deze facebook post leg ik het uit.

4. Bestickering en goodies

Iedereen kan zijn/haar auto bestickeren en zo de wereld laten weten wat hij/zij doet. Het kan gaan van een full-wrap tot een relatief discreet logo. Wil je niet constant met je eigen logo rondrijden? Dan kan je nog altijd voor een magnetische sticker kiezen.
Maar je kan ook je laptop, mappen, ... bestickeren. Je kan vast zelf dingen verzinnen.
En misschien kan je wel stickers maken die je klanten willen gebruiken.

Je kan natuurlijk ook goodies laten maken. Balpennen, notaboekjes, totebags, .... de keuze is enorm en je kan makkelijk iets vinden dat bij jouw bedrijf en mogelijkheden past. Goodies voor op beurzen, opendeurdagen, maar ook om aan je klanten te geven wanneer ze bij jou komen. 

5. Kom buiten en vertel over jezelf en je bedrijf

Dit is het makkelijkst om te doen en tegelijk ook het moeilijkst.
Makkelijk omdat je er niets voor nodig hebt. Je komt sowieso buiten, je ontmoet mensen, je spreekt met mensen. Je hoeft niet altijd bewust te gaan netwerken.
Moeilijk omdat het, zeker voor éénmanszaken, over jezelf gaat of wat jij of jouw bedrijf doet. En dat ligt dicht bij jezelf en maakt je kwetsbaar.
Maar je bent dat bedrijf gestart en je wil er een succes van maken. Dus moet je er ook over praten.
Uit ervaring weet ik dat het eng kan zijn, maar het wordt makkelijker hoe meer je het doet; trust me.


Wil je regelmatig tips en tricks krijgen?
Schrijf je dan hieronder in voor Oktine's tips.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x