Meer klanten?

Meer klanten willen we allemaal. Maar waar vind je ze?

Klanten: elke ondernemer heeft ze nodig. Zeker als beginnend ondernemer of als je een nieuw product of dienst lanceert. En de ene keer gaat het al vlotter om te vinden dan de andere. Logisch, maar ook frustrerend. 

Je bent overtuigd van je product of dienst, je weet dat je bepaalde mensen echt kan helpen. En toch lukt het niet direct. Eigenlijk had je gehoopt dat ze in rijen voor je deur zouden staan. Dat het makkelijker zou zijn. Been there

En dat gebeurt niet. Logisch, want als mensen niet weten wat je doet, je niet leren kennen, kunnen ze niet jouw klant worden. De gekende Know in die know-like-trust factor.
Know:  letterlijk er voor zorgen dat mensen je leren kennen. Online en offline.

Je tonen, zichtbaar zijn is niet altijd even gemakkelijk. Maar het is nodig!
En dus moet je uit je kot komen, letterlijk en figuurlijk. Hoe? Hieronder vind je al 3 quick wins die je nu kan toepassen om meer mensen te laten weten wie je bent en wat je doet.

Praat met 2 mensen per dag

Vertel elke dag aan 2 mensen wat je doet.
Lijkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Je komt echt wel elke dag 2 mensen tegen die je nog niet kent, in de sportclub, tijdens een hobby, aan de schoolpoort, op een event. En kom je ze niet fysiek tegen, kijk dan eens op LinkedIn. Stuur mensen een berichtje om te connecteren waarin je duidelijk zegt wat jij doet en waarom je denkt dat een connectie een meerwaarde is voor jullie beiden.

Of ga eens door de berg visitekaartjes of emailcontacten en stuur 2 mensen een mailtje waarin je vertelt wat je doet. Aarzel niet om mensen te vragen om dit door te sturen naar mensen die jij zou kunnen helpen.

Deel je kennis en expertise

Op Facebook en LinkedIn zijn er ontelbaar veel groepen. Word lid van groepen waar jouw doelgroep zit en beantwoord vragen, geef tips. Neem actief deel aan de conversaties. Meestal is er ook een topic waar je je kan voorstellen, doe dat.
Zo’n online relaties opbouwen is voor veel mensen veiliger. Maar het is ook echt nuttig. Als je genoeg je kennis deelt online, verwijzen op termijn andere mensen naar jou als het over een bepaald topic gaat. En dat is toch helemaal fijn!

Netwerken

Een all time favorite van mij. Ga netwerken. De mogelijkheden zijn immens, de ene al wat laagdrempeliger dan de andere.
Dus kies iets waar jij je goed bij voelt en ga. Vraag aan een collega ondernemer waar zij/hij gaat netwerken en ga mee. Zo kan je ook over elkaar vertellen. Ik zelf heb een vriendin waar ik mee netwerk. Als we iets zien, sturen we het door en dan gaan we samen als het past. Past het niet, dan ga ik alleen.

Over het waarom van netwerken schreef ik al dit artikel. Lees het zeker eens, het linkt ook naar een lijst vol netwerkorganisaties.

Deze 3 quick wins kan je vandaag al toepassen, altijd eigenlijk. Af en toe moet ik mezelf er ook aan herinneren dat ik deze acties altijd kan doen. Hoe druk het ook is, het zijn niet voor niks quick wins

Uiteraard zijn er nog veel andere acties mogelijk om tot meer klanten te komen. De ene al sneller te realiseren als de andere, maar dat zijn keuzes die je moet maken. Vind je het niet zo makkelijk om marketingacties te bedenken en kan je wel hulp gebruiken? Boek hieronder dan een marketing kickstart. Dan zien we samen hoe jij meer klanten kan vinden.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x