Tijd voor verandering

Tijdens gesprekken hoor ik regelmatig:

Ja, ik weet dat ik zichtbaarder zou moeten zijn, meer marketing moeten doen. Maar ik heb geen tijd. Eerst moet er écht iets veranderen en dan ga ik tijd hebben.

Dat echt veranderen is dan vaak meer inkomsten hebben, meer klanten hebben. Het heeft dus niet echt met tijd te maken. Maar met keuzes maken. Met kiezen waaraan je je tijd besteedt. En daar wringt soms, alé meestal, het schoentje.

Om meer klanten te krijgen en dus meer omzet, moet je zichtbaar zijn. Je mag nog zo’n fantastisch product, traject of dienst hebben, als niemand dat weet, kunnen ze ook geen klant worden.

En dus is het wél het moment om met je marketing bezig te zijn. Marketing is letterlijk het vermarkten van je product of dienst. Je gaat vertellen aan de wereld, of toch dat stukje dat jouw doelgroep is :-), wat je doet en hoe jij hen kan helpen.

Er bestaan verschillende soorten marketingacties, maar op dit moment ga je je focussen op die acties die klanten en dus omzet opbrengen. Je gaat netwerken, schrijft je contacten aan, werkt aan je know-like-trust. En nee, je zal niet instant klanten krijgen, waarschijnlijk toch niet. Maar toch zijn deze acties cruciaal voor jouw business. Ze maken dat er een inkomensstroom zal ontstaan. Dus is het belangrijk van je bij elke actie af te vragen: helpt dit om een inkomen te genereren?

En weet je dan welke acties je gaat doen, plan ze dan in. Zorg dat er een regelmaat is. Dat je niet elke dag moet nadenken over wat je nu gaat doen. Dat is lastig en je verliest er teveel tijd mee.

Om deze focus te houden, werk ik met een plan voor 3 maanden waarin ik al mijn basismarketingacties opneem. Zo weet ik steeds wat er al gedaan is en wat nog moet gebeuren. Zo werk ik steeds één of 2 weken vooruit om zeker te zijn dat mijn marketingmachine niet stilvalt.


Herken je jezelf in het bovenstaande? En is het ook voor jouw business tijd voor verandering?

Boek dan hieronder een marketing kickstart en dan bekijken we samen wat we kunnen doen om die klantenstroom op gang te brengen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x