Volhouden, volhouden en volhouden…

Echt waar, soms heb je van die dagen dat volhouden op zich al een opdracht is.
En ja, ik heb die dus ook, meer dan eens.

Rot, lastig en absoluut niet tof. Maar ze gaan ook over. Gelukkig maar.
Het blijft alleen een uitdaging om vol te houden, om te doen wat ik moet doen. Te doen wat ik gepland heb, wat nodig is om mijn business te laten groeien.

Onlangs was het weer zover en iemand gaf me de tip om eens te bedenken wat ik zelf zou kunnen doen om eruit te geraken en niet te wachten tot het passeert. Te bedenken wat mij helpt om de impasse te doorbreken.

Terechte opmerking…maar ook een lastige.
Want geef toe, af en toe een beetje zelfmedelijden hebben is toch ook nodig

Dus voilà, ik ging de uitdaging aan en het resultaat zijn mijn “tips om vol te houden”:

1. Praat erover 

Ik weet het, dit klinkt echt wel therapeutisch, maar het is wel zo. Als ik aan iemand uitleg waarom ik vastzit, wat niet goed lukt, waarom ik mijn draai niet vind, dan wordt het al duidelijker. Het benoemen maakt dat ik eigenlijk ook de oplossing ontdek. 

2. Hou je aan je plan

Ook al slaag je eens een dag, een week, een maand over, het is niet te laat. Je begint gewoon opnieuw. Geen inhaalbewegingen, geen posts om uit te leggen waarom je een tijd niet op Facebook was. Waarschijnlijk is het zelfs niemand echt opgevallen.
Gewoon je plan pakken, zien wat je moet doen en het doen. En dan heb ik het niet over alle nice-to-have’s, maar vooral je basic acties.
En ja, dat kan moeilijk zijn. En ja, het resultaat zal misschien niet je beste werk zijn, maar who cares ?
Het gaat erom dat je terug begint en kan volhouden.

3. Let niet op het resultaat

Ik begrijp echt ook wel dat klanten hebben, omzet maken, … het doel is van je acties. Bij mij ook. Maar ik moet ook soms gewoon het resultaat niet voor ogen houden, maar mijn aandacht houden bij het doen van mijn posts, schrijven van mijn blogs en Oktine’s tips, nieuwe acties verzinnen. En dan vooral vertrouwen hebben dat het resultaat wel zal volgen.
En dat geldt ook voor jou. Acties volhouden ook al is er geen resultaat. Doorzetten in het vertrouwen dat resultaat dan volgt.

4. Doe toffe dingen

Bedenk wat je tof vindt om te doen en doe dat. Zorg dat het terug leuk wordt.
Voor mij is dat nieuwe plannen maken en uitwerken. Bedenken welke acties ik kan opzetten en die uitwerken. Mij volledig verliezen in iets nieuws, iets uitzoeken.
Een kalmere periode is dus ook een periode waarin je stappen kan zetten in je bedrijf, die het misschien wel makkelijker maken om vol te houden in de toekomst.

5. Zeg af en toe: foert!

Inderdaad: foert!
Dat kan zo’n deugd doen. Een beetje rebels zijn en gewoon doen wat je wil doen op dat moment.
Het geeft energie. Ik voel dan terug de toffe spanning want iets te doen wat niet mag, wat niet verwacht wordt.
Af en toe de stekker eruit halen en ontspannen, dat moet kunnen.

Want ondernemen is niet altijd zo tof als sommige laten uitschijnen. Maar toch wil niet meer terug.
En dus kan ik maar 1 ding doen: volhouden, volhouden en volhouden.

Herken je dit?
Natuurlijk, wie niet.
Maar weet je niet goed wat jouw basic acties en nice-to-haves zijn?

Boek dan hieronder een Kickstart voor je marketing.
En dan zoeken we samen uit welke acties jij steeds kan volhouden.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x